Sociaal Team Gouda is er voor jou en je omgeving wanneer je behoefte hebt aan ondersteuning. Je kunt bij ons terecht met alle vragen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Bijvoorbeeld over je werk, inkomsten, wonen, zorg, gezondheid, mantelzorg, dagbesteding, je gezin of je relatie. We helpen je graag op weg.

In onze folder vind je meer informatie met wie en hoe we werken. Ook de bereikbaarheid en bezoekadressen zijn hier terug te vinden. Klik op de afbeelding om de folder te downloaden.

Wil je (een aantal exemplaren van) de folder ontvangen? Stuur een e-mail aan communicatie@sociaalteamgouda.nl en vermeld het aantal exemplaren, naam en adres. Dan sturen we je de folder(s) toe!

 

 

 

 

Onderstaand vind je alle diensten van het Sociaal Team Gouda:

Algemeen Inloopspreekuur

We hebben een algemeen inloopspreekuur waar je direct met je vraag terecht kan. Als inwoner van Gouda kun je binnenlopen op:

  • maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 – 12.00 uur
  • dinsdag en donderdag van 13.00 – 16.00 uur

Afhankelijk van waar je woont in Gouda, kun je naar de voor jou dichtstbijzijnde locatie.
Klik hier voor de volledige informatie.

Papierwinkel: informatie en hulp bij financiële vragen

Heb je vragen over geld, regelingen of schulden? Wil je hulp bij het ordenen van je administratie? Heb je een brief die je niet begrijpt? Loop dan gerust binnen bij de Papierwinkel. Op vier plaatsen in de stad kun je terecht, zonder afspraak.
Klik hier voor de volledige informatie.

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, familielid of vriend. Om hen te helpen, bieden we verschillende vormen van ondersteuning. We organiseren regelmatig het mantelzorgcafé waar mantelzorgers bij elkaar kunnen komen en kunnen praten over hun ervaringen. Ook is huishoudelijke hulp beschikbaar voor mantelzorgers. De gemeente Gouda verstrekt bovendien de mantelzorgpas waarmee mantelzorgers gratis en/of met kortingen deel kunnen nemen aan activiteiten. Volg het nieuws en de agenda voor meer informatie of neem contact met ons op.

Ouderen-ondersteuning

Ouderen zijn over het algemeen extra kwetsbaar. Speciaal voor hen hebben we op maat gemaakte activiteiten. Zo organiseren we met regelmaat themabijeenkomsten en we bieden ouderen handvatten hoe ze eigen regie kunnen blijven voeren. Ook vinden we het belangrijk dat zij in de samenleving kunnen blijven meedoen; ontmoeten en verbinden is daarbij van belang. Volg het nieuws en de agenda voor meer informatie of neem contact met ons op.

Assertiviteitscursus (algemeen)

Durf je niet te zeggen wat je werkelijk vindt? Zie je op tegen recepties of vergaderingen? Ben je bang om niet aardig gevonden te worden? Of durf je geen kritiek te geven of voel je je snel schuldig? Volg dan de assertiviteitscursus. Hier leer je beter voor jezelf opkomen. Je oefent met technieken die helpen om te gaan met meningsverschillen en conflicten en met waardering en kritiek.
Klik hier voor de folder.

Assertiviteitscursus 70+

Speciaal voor mensen boven de 70 hebben we ook een assertiviteitscursus. Juist voor ouderen kan het lastig zijn om goed voor zichzelf op te komen. Leren nee zeggen, eigen keuzes maken en beslissingen nemen en uw eigen mening geven komen tijdens de cursus aan bod. Volg het nieuws en de agenda voor meer informatie of neem contact met ons op.
Klik hier voor de flyer.

Weerbaarheidstraining

Vind je het moeilijk ‘nee’ te zeggen? Zou je beter voor jezelf willen opkomen? Wil je leren om goed om te gaan met kritiek? Kom dat dan oefenen tijdens een weerbaarheidstraining. Deze training is voor mensen die soms wat meer tijd nodig hebben om iets te leren. Volg het nieuws en de agenda voor meer informatie of neem contact met ons op voor meer informatie.
Klik hier voor de flyer.