Sociaal Team Gouda is er voor jou en je omgeving wanneer je behoefte hebt aan ondersteuning. Je kunt bij ons terecht met alle vragen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Bijvoorbeeld over je werk, inkomsten, wonen, zorg, gezondheid, rouw, verlies, mantelzorg, dagbesteding, je gezin of je relatie. We helpen je graag op weg.

In onze folder vind je meer informatie met wie en hoe we werken. Ook de bereikbaarheid en bezoekadressen zijn hier terug te vinden. Klik op de afbeelding om de folder te downloaden.

Wil je (een aantal exemplaren van) de folder ontvangen? Stuur een e-mail aan communicatie@sociaalteamgouda.nl en vermeld het aantal exemplaren, naam en adres. Dan sturen we je de folder(s) toe!

Onderstaand vind je alle diensten van het Sociaal Team Gouda:

Naar de locaties van Sociaal Team Gouda

Kijk bij contact om een afspraak te maken.

Papierwinkel: informatie en hulp bij financiële vragen

Heb je vragen over geld, regelingen of schulden? Wil je hulp bij het ordenen van je administratie? Heb je een brief die je niet begrijpt? Loop dan gerust binnen bij de Papierwinkel. Op vier plaatsen in de stad kun je terecht, zonder afspraak.
Klik hier voor de volledige informatie.

Een laag inkomen en sporten of naar een culturele activiteit?

Wil je graag meedoen aan een culturele of sportieve activiteit maar kun je dit helaas niet betalen? Dan kun je via Sociaal Team Gouda een aanvraag doen voor het Volwassenenfonds Sport en Cultuur. Dit fonds is er namelijk voor volwassenen vanaf 18 jaar, die graag willen sporten of naar een culturele activiteit willen. Neem contact op met Sociaal Team Gouda om te kijken of je hiervoor in aanmerking komt.

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, familielid of vriend. Om hen te helpen, bieden we verschillende vormen van ondersteuning. Mantelzorgers kunnen terecht bij het sociaal team voor individuele ondersteuning. We organiseren samen met Mantelzorg Centaal regelmatig themabijeenkomsten en activiteiten specifiek voor mantelzorgers.  Volg het nieuws en de agenda voor meer informatie of neem contact met het sociaal team op.

Ouderen-ondersteuning

Ouderen zijn over het algemeen extra kwetsbaar. Speciaal voor hen hebben we op maat gemaakte activiteiten. Zo organiseren we met regelmaat themabijeenkomsten en we bieden ouderen handvatten hoe ze eigen regie kunnen blijven voeren. Ook vinden we het belangrijk dat zij in de samenleving kunnen blijven meedoen; ontmoeten en verbinden is daarbij van belang. Volg het nieuws en de agenda voor meer informatie of neem contact met ons op.

Cursus Houd me vast

Naast het relatiespreekuur starten we ook met de cursus Houd me vast. Houd me vast is ‘EFT-light’, het is de cursus om je (partner)relatie te verbeteren. Je vermindert ruzies en krijgt meer begrip voor elkaar. Door het volgen van Houd me vast ontstaat bij de meeste deelnemers een diepere emotionele verbinding met
elkaar. Je leert anders te kijken naar de patronen in je relatie, negatieve patronen te stoppen en de onderliggende emoties en behoeftes te herkennen. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur. Neem contact met ons op voor meer informatie.
klik hier naar de actuele informatie

 

Weerbaarheidstraining

Vind je het moeilijk ‘nee’ te zeggen? Zou je beter voor jezelf willen opkomen? Wil je leren om goed om te gaan met kritiek? Kom dat dan oefenen tijdens een weerbaarheidstraining. Deze training is voor mensen die soms wat meer tijd nodig hebben om iets te leren. Volg het nieuws en de agenda voor meer informatie of neem contact met ons op voor meer informatie.
Klik hier voor de flyer.

Looptraining

Heb je altijd al willen meer willen bewegen en weet je niet hoe met wie? De loopgroep is echt wat voor jou als je bijvoorbeeld eenzaam bent, een burn-out hebt, een depressie of als je gewoon in beweging wilt komen.

Kom met ons in beweging, want het is bewezen: beweging is goed voor je. Je verbetert je conditie, komt in contact met andere mensen en kunt praten over wat je bezig houdt.

Tijdens de training wordt je gecoached en begeleid door drie sociaal werkers van Sociaal Team Gouda.

Voor meer informatie, zie onze flyer

Wil je je direct aanmelden? Dat kan door te bellen met 088-900 4321 of te mailen naar info@sociaalteamgouda.nl

Opvoeden in twee huizen

Na een scheiding is het niet altijd gemakkelijk om goed in gesprek te blijven over de opvoeding van het kind. Je neemt afscheid van elkaar als partner en laat elkaar daarin los. Je laat elkaar echter niet los als co-ouders van jullie kind! Je blijft in de meeste gevallen samen verantwoordelijk voor je kind(eren).

Daarover gaat deze Inspiratieworkshop waarin je alle tijd krijgt om voor jezelf koers te bepalen en uit te wisselen met andere vaders en moeders.

Meedoen? Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan via T 088 9004321
Meer informatie? mail naar Laura Brinkman l.brinkman@sociaalteamgouda.nl

Download onze flyer

Assertiviteitscursus (algemeen)

Let op deze cursus wordt momenteel niet aangeboden

Durf je niet te zeggen wat je werkelijk vindt? Zie je op tegen recepties of vergaderingen? Ben je bang om niet aardig gevonden te worden? Of durf je geen kritiek te geven of voel je je snel schuldig? Volg dan de assertiviteitscursus. Hier leer je beter voor jezelf opkomen. Je oefent met technieken die helpen om te gaan met meningsverschillen en conflicten en met waardering en kritiek.
Klik hier voor de folder.

Assertiviteitscursus 70+

Let op deze cursus wordt momenteel niet aangeboden

Speciaal voor mensen boven de 70 hebben we ook een assertiviteitscursus. Juist voor ouderen kan het lastig zijn om goed voor zichzelf op te komen. Leren nee zeggen, eigen keuzes maken en beslissingen nemen en uw eigen mening geven komen tijdens de cursus aan bod. Volg het nieuws en de agenda voor meer informatie of neem contact met ons op.
Klik hier voor de flyer.