Sociaal Team op Gezond & Fit Beurs in Korte Akkeren

Op zaterdag 30 mei stonden de deuren van het Gezondheidscentrum Korte Akkeren open voor iedereen die meer wilde weten over hoe gezond en fit te blijven. Het Sociaal Team heeft o.a. als opdracht om zorg en welzijn met elkaar te verbinden en dus was een groot deel van het team aanwezig.

gezondenfitbeursOm 11.00 uur ging het van start. Iedere discipline binnen het Gezondheidscentrum liet zichzelf zien door het aanbieden van hebbedingetjes, workshops en doe-dingen. Zo kon je bijvoorbeeld bij de fysiotherapie je eigen spierkracht meten en wist je na bezoek aan de diëtiste  direct je BMI –en vetpercentage. Folders en informatie genoeg om te verzamelen. Ook het Sociaal Team liet zich zien door het Keukentafelgesprek, een Eigen Kracht meting en door een wedstrijdje.

 

Keukentafelgesprek
Een mooi aangekleed en gedekt kraampje was onze ‘Keukentafel’ . Hier gingen we in gesprek met bezoekers over wat zo’n gesprek nu inhoudt. Aan de wand konden wijkbewoners hun eigen idee voor buurtkracht opschrijven en zo letterlijk meebouwen aan een betere wijk.

Eigen Kracht
Bij het ‘Eigen Kracht’ meten vlogen soms de vonken er van af. Met name de mannelijke bezoekers sloegen er lustig op los en ontdekte hun eigen kracht. Het was een leuke aanleiding om tussen het slaan door de dialoog aan te gaan over wat dit nu betekent.

Wedstrijd
Last-but-not-least… was er de wedstrijd om te raden hoeveel Lego-poppetjes er in de glazen pot zaten. Veel kinderen uit de buurt hebben ijverig hun best gedaan om goed te raden, maar er kan er maar 1 de winnaar zijn. Er zaten maar liefst 92 poppetjes in. Mohammed Bofarha van 11 jaar zat er het dichtste bij. Hij dacht dat er negentig in zouden zitten.

gezondfit_4  foto Mohammed Bofarha, 11 jaar
Sociaal Team

Bij het Sociaal team telt iedereen mee.

Wil je nu meer weten over het Sociaal Team of zou je met ons in gesprek willen over je eigen situatie of ken je iemand die wel een ondersteuning kan gebruiken? Iedere werkdag zijn we open. Je kunt binnenlopen, bellen of mailen.