Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, familielid of vriend. Om hen te helpen, bieden we verschillende vormen van ondersteuning. We organiseren regelmatig het mantelzorgcafé waar mantelzorgers bij elkaar kunnen komen en kunnen praten over hun ervaringen.

Gemeente Gouda waardeert uw inzet als mantelzorger. U zorgt intensief voor een ander, en bent daarom mantelzorger. Misschien heeft u daar bewust voor gekozen, misschien is die situatie zo gegroeid. In ieder geval is de gemeente Gouda erg blij met uw goede zorgen.

Gemeente Gouda is heel blij met uw inzet als mantelzorger. U zorgt intensief voor een ander, en bent daarom mantelzorger. Misschien heeft u daar bewust voor gekozen, misschien is die situatie zo gegroeid. In ieder geval zijn wij erg blij met uw goede zorgen. Daarom krijgen alle mantelzorgers elk jaar een gratis attentie (cadeautje) als bedankje.

In 2018/2019, 2019/2020 en 2020/2021 hebben mantelzorgers een gratis Rotterdampas ontvangen. Vanaf 2021/2022 zullen mantelzorgers elk jaar een andere attentie ontvangen.  Om de attentie te ontvangen, moet u ingeschreven staan bij Mantelzorgcentraal. Dit kan via de website van Mantelzorgcentraal, via telefoonnummer (088) 023 42 25 of via gouda@mantelzorgcentraal.nl.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Zoekt u een plek waar u terecht kunt met uw vragen of zorgen of bent u op zoek naar ondersteuningsmogelijkheden? Dan kunt u terecht bij de sociaal teams. Dat kan door te bellen met 088-900 4321 of te mailen naar info@sociaalteamgouda.nl

 

Mantelzorgcentraal

Mantelzorgcentraal is een organisatie die klaarstaat voor de mantelzorgers. U kunt op de website terecht voor informatie over ondersteuning, respijt, regelingen en veel meer. Ook worden er themabijeenkomsten georganiseerd voor geregistreerde mantelzorgers.

Wie verras jij met een kaartje?

Er zijn 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland. Ook jij kent vast iemand die zorgt voor een ander. Dit zorgen is niet zomaar iets, dus tijd om hem of haar te verrassen! Doe mee met MantelzorgNL en stuur een gratis* kaartje van Greetz!

* t.w.v. € 3,72 (inclusief postzegel)