Vraag om hulp en het Sociaal Team Gouda staat écht voor je klaar

“Ik woonde al vier maanden zonder gas en licht. Een paar kaarsjes had ik die me enigszins licht en warmte gaven. Om mezelf warm te houden, liep ik de trappen op en af in het portiek. En ik ging in de lift zitten om licht te hebben en te kunnen lezen. Een vriend van mij wees mij op het Sociaal Team voor hulp. Ik was de wanhoop nabij en ben toen tijdens het inloopspreekuur binnengestapt. Daar ontmoette ik Sociaal Werker Sandra Tuithof.”

“Het leed gaat keurig aangekleed over straat, maar de littekens zie je niet.” Con Starreveld

“Ze heeft me aangezet om eerst alle ongeopende post door te nemen, af te handelen en te ordenen. Ik moest veel ellende onder ogen zien en ik schaamde me eigenlijk kapot. Door mijn ex was ik volledig de vernieling in gedraaid. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk was ik mishandeld. Schulden kwamen vanuit het niets op mijn bordje door haar toedoen. Hoge uitgaven waar ik niets van afwist. Sandra is een aantal keer meegegaan naar de politie, ook om aangifte te doen. Later ben ik met de Sociaal Raadsman van het Sociaal Team naar de rechtbank geweest voor de juridische kant van het verhaal. Ik ben zo dankbaar voor al deze  hulp. Zonder hen had ik hier nu niet zo bij gezeten. Mede door vindingrijkheid van Sandra en haar volharding ben ik enorm geholpen. Toen ik zonder het Sociaal Team weer zelf verder kon, heb ik een gedicht geschreven speciaal voor Sandra.”

“Ik ben van mening dat ik slechts één zandkorrel ben die geholpen is in heel Gouda. Er zijn veel meer Gouwenaren die hulp nodig hebben. Ik zou dan ook willen zeggen: Sociaal Team, laat je goed zien. Als cliënt moet je de schaamte voorbij zijn en je blauwe plekken kunnen en willen laten zien. En dan vragen om hulp. Het Sociaal Team Gouda staat dan écht voor je klaar.”

Con Starreveld