Op eigen benen staan

“Ik heb een auto-imuunziekte waardoor ik heel snel moe ben. Mijn partner kon het niet aan om mij zo te zien en voor me te zorgen. Daardoor kwam ik op straat te staan. Sociaal Team Gouda heeft mij aan een woning en inkomsten geholpen.”

“Ze doen echt hun stinkende best.” Jolanda

“Ik heb een vitamine-B12-tekort. Daardoor voel ik mij altijd ziek en heb ik heel erg weinig energie. Als ik gedoucht heb, moet ik uren uitrusten. Daarnaast kan ik steeds slechter lopen. De kans is groot dat ik binnenkort invalide ben.
Als gevolg van mijn lichamelijke klachten ben ik mijn baan kwijt geraakt. En toen mijn partner mij op straat zette, had ik helemaal niets meer. Geen woning, geen werk en ook geen uitkering. De huisarts heeft me toen doorverwezen naar het Sociaal Team. Toen ik daar binnenstapte, werd ik heel hartelijk ontvangen. Het was een warm welkom en dat deed me goed. Ik heb mijn verhaal gedaan waarna het Sociaal Team en ik samen actie ondernamen. Ik heb me ingeschreven voor een woning zonder inkomsten. Binnen twee maanden kreeg ik een heel mooi huis toegewezen. Daarnaast heeft het Sociaal Team gezorgd dat ik een uitkering kreeg. Ik heb het niet breed, maar ik kan rondkomen en heb mijn eigen plekje. Dat doet mij ontzettend goed.”

“Het Sociaal Team kan ik echt aanraden voor andere Gouwenaren met een hulpvraag. De sociaal werkers doen hun stinkende best om je te helpen waar dat nodig is en ervoor te zorgen dat je (weer) op eigen benen kunt staan.”