Er wordt echt naar je geluisterd

“Sociaal werker Maria van den Broek heeft zo veel voor me betekend dat ik haar heel erg dankbaar ben. Ze heeft veel voor me geregeld. Daardoor kan ik nu beter op eigen benen staan.”

“Door het Sociaal Team zie ik het licht weer.” Johnny Engelhart

“Ik ben altijd heel actief geweest. Ik hield van mijn werk als lasser en had veel hobby’s, zoals motorrijden en sporten. Maar sinds 1999 is alles veranderd. Ik had een nekhernia waar ik aan geopereerd ben. Mijn linkerbeen doet het echter nog steeds niet goed, waardoor ik moeilijk kan lopen. In de jaren daarna kreeg ik ook nog eens twee hartinfarcten. Door die hartinfarcten kan ik slecht dingen onthouden. Het gevolg? Ik verloor mijn baan én kan mijn hobby’s niet meer uitoefenen. Omdat ook nog eens mijn relatie stuk liep, ben ik van Rotterdam naar Gouda verhuisd, waar mijn dochter woonde. Hier kwam ik via de huisarts in aanraking met het Sociaal Team. In Rotterdam voelde ik me een nummer, maar hier werd er echt naar me geluisterd. Maria zag in waar ik hulp bij nodig had en regelde dit voor mij. Als eerste zorgde ze ervoor dat ik terecht kon bij Sophia Revalidatie. Daar heb ik ongeveer 7 maanden intensief gerevalideerd. Verder kan ik nu twee dagen per week naar een dagbestedingsplek en krijg ik hulp in het huishouden. Ook heeft ze een vrijwilliger gevonden die mij kan helpen om te gaan met mijn vergeetachtigheid en een bewindvoerder die mij helpt met mijn financiën.

“Een aantal jaar geleden zag ik de zin van het leven niet meer in, maar nu zie ik het weer zitten! Ik durfde niet meer over straat. Gelukkig heb ik daar nu geen last meer van. Ik kan nu zelf op pad en heb door de dagbesteding ook weer wat te doen. Ik voel me stukken beter!”