Goed op weg dankzij ondersteuning Sociaal Team Gouda

“Het Leger des Heils heeft me doorverwezen naar het Sociaal Team. Ik had veel verloren; mijn gezondheid, huis, werk en relatie. Door ziekte ben ik mijn baan kwijt geraakt en daarnaast ben ik door toedoen van mijn ex-vriendin in de gevangenis beland. Ik ben van ver gekomen.”

“Het Sociaal Team heeft me heel goed geholpen met het vinden van wegen naar allerlei instanties zoals de woningbouwvereniging, belastingdienst, schuldhulpverlening etc. Ik heb regelmatig contact met sociaal werker. Ze ondersteunt me erg goed. Samen met iemand van schuldhulpmaatje hebben we een app-groepje, zodat we snel en makkelijk dingen kunnen afstemmen.”

“Uiteraard moet ik het allemaal wel zelf doen, maar niet alleen.” Mario Hillebregt

“Ik ben nu weer goed op weg. Ik heb mijn huisje en ik wil over een paar jaar van mijn schulden af zijn. Intussen ben ik druk met mijn gezondheid; ik heb het erg benauwd en heb daarnaast een vorm van reuma. Een aantal jaar geleden ben ik ook geopereerd aan een tumor in mijn bijholte. Ieder dag wandel ik de Reeuwijkse plas rond, zo’n acht kilometer. Bewegen is heel belangrijk voor mij, zo probeer ik mijn spieren en gewrichten soepel te houden.”

“Ik zou andere Gouwenaren met een hulpvraag ook het Sociaal Team aanraden om naar hen toe te stappen. Heel makkelijk, gewoon tijdens een inloopspreekuur kan je binnenlopen. Het heeft mij veel gebracht.”