Gouda brengt hulpbieders en Gouwenaren die hulp kunnen gebruiken bij elkaar

By | Geen categorie

Het is hartverwarmend om te zien dat veel Gouwenaren momenteel hulp geven aan buren, familie en bekenden maar ook aan onbekenden die door het coronavirus hulp nodig hebben, bang zijn of geïsoleerd raken. Wie hulp nodig heeft, kan natuurlijk ook terecht bij Burennetwerk/HipHelpt, Samen voor Goud en het Sociaal Team Gouda. Deze organisaties zorgen ervoor dat iedereen die dat nodig heeft een luisterend oor vindt en advies en hulp krijgt op het gebied van onder meer boodschappen, medicijnen ophalen, mantelzorg, dagbesteding en meer.

Gouwenaren kunnen bij de organisaties terecht voor de volgende vormen van hulp en ondersteuning:

  • Boodschappendienst: boodschappen voor mensen die de deur niet uit kunnen, netwerk@samenvoorgoud.nl
  • Heel Gouda Belt: voor inwoners die behoefte hebben aan een (telefonisch) gesprek, www.samenvoorgoud.nl/heel-gouda-belt
  • Praktische hulp: bij elkaar brengen van buren voor praktische hulpvragen, zoals de hond uitlaten, een klusje uitvoeren, oppassen, medicijnen ophalen en dergelijke, allen@burennetwerkgouda.nl, 0182-235082
  • Alle overige vragen: alle vragen waar u tegenaan loopt, bijvoorbeeld over werk, inkomsten, wonen, zorg, gezondheid, mantelzorg, dagbesteding, gezin of relatie, info@sociaalteamgouda.nl t. 088-9004321.

Daarnaast benaderen de sociaal makelaars van het Sociaal Team Gouda telefonisch inwoners die al langer contactpersoon voor de verschillende wijken zijn. Deze ‘vrijwillige buren’ bellen aan bij hun buren om te vragen of zij hulp nodig hebben bij boodschappen, sociale contacten, praktische of overige zaken.

De vrijwillige buren kunnen via een link op hun telefoon voor hulpvragende buren eenvoudig invullen of ze iets nodig hebben. Als de hulpvrager daarvoor toestemming geeft, kan het telefoonnummer ook ingevoerd worden door de vrijwillige buur en wordt het formulier direct verzonden naar Samen voor Goud, de organisatie die de coördinatie verzorgt.

Tijdens de belrondes naar de vrijwillige buren horen de sociaal makelaars dat in veel straten en buurten het informele netwerk uitstekend werkt en veel mensen elkaar voor hulp al hebben gevonden. Om ook de straten en buurten te bereiken waar extra steun en aandacht nodig is, gaan onder meer het Sociaal Team Gouda, de papierwinkel en de buurtvoorlichters vanaf vrijdag 10 april huis-aan-huis flyeren en posters ophangen in portieken van flats en bij supermarkten.

Zo werkt Gouda samen om iedereen de juiste ondersteuning te bieden, want we laten elkaar niet in de steek!

Meer informatie over Burennetwerk/HipHelpt en Samen voor Goud is te vinden op de websites:
www.burennetwerkgouda.nl
www.samenvoorgoud.nl

Bekijk de poster.

Nieuw Ontmoetingscentrum

By | Geen categorie

Misschien is het u al opgevallen, er wordt hard getimmerd en gezaagd aan het pand aan de Lekkenburg 1.Daar wordt een nieuw ontmoetingscentrum gerealiseerd waar straks verschillende organisaties te vinden zullen zijn. Het is een levendige plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar inwoners activiteiten kunnen ondernemen en organiseren, waar je vragen kunt stellen aan professionals en waar aandacht is voor de bezoekers.

Meer lezen…

Papierwinkel en Bibliotheek bieden ook in 2020 weer belastinghulp voor Gouwenaars

By | Geen categorie

De Papierwinkel Gouda zal extra open zijn in de maand maart om inwoners van Gouda op afspraak te helpen bij de Belastingaangifte 2019. In een samenwerking met de Bibliotheek Gouda en Stichting OOG zijn hiervoor extra momenten ingelast op de volgende locaties:

De Walvis, Walvisstraat 1
Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79
De Bibliotheek, Chocoladefabriek, Klein Amerika 20

Getrainde vrijwilligers van de Papierwinkel, Humanitas en Schuldhulpmaatje en studenten van de Hogeschool van Utrecht zullen u helpen met de aangifte.  (De hulp start op donderdag 5 maart 2020 en loopt tot en met donderdag 26 maart 2020.)

Meer informatie 

GoudaWijzer

By | Actueel

De Goudawijzer informeert en wijst de weg. De Goudawijzer helpt zo inwoners, professionals en vrijwilligers om de weg te vinden in het grote aanbod op het gebied van wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken. De Goudawijzer is een initiatief van de gemeente Gouda en werkt nauw samen met het Sociaal Team Gouda, Goudabruist en Goudvoorelkaar.

https://www.goudawijzer.nl/